Pályázatok

Elnyert pályázataink

Pályázatok

GINOP-PLUSZ-1.2.6-22-2023-03041

(GINOP-1.2.1-2-2021-03041)

Új gyártóeszköz beszerzése és korszerűsítő energetikai-, IT fejlesztés a Bocz-N Kft.-nél.

Kedvezményezett neve:                                BOCZ-N Forgácsoló és Kereskedelmi Kft.

A fejlesztés tárgya, célja:                               Az „Új gyártóeszköz beszerzése és korszerűsítő energetikai-, IT fejlesztés a Bocz-N Kft.-nél.” című projekt elnevezése tükrözi a fejlesztés tárgyát, célja pedig a vállalkozás, versenyképesség és munkahelyek stabilizálása, továbbá újabb hazai- és nemzetközi piaci igények kielégítése.

Szerződött támogatás összege (feltételes):  153 140 680,- forint

Projekt tervezett befejezési dátuma:             2022.12.15 (fizikai megvalósítás)

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A beruházás tervezett elemei:

  1. Technológiai fejlesztést eredményező új eszköz: A termelékeny japán (Mazak) MULTIPLEX W-200 típusú gép létesítésével összetett fémmegmunkálás végezhető. A gép a kétorsós technológia révén folyamatos szimultán (egymástól független) megmunkálásra képes, azaz mindkét orsón, – az egyik orsóból a másikba történő automatikus munkadarab átadásnak köszönhetően, – jelentősen redukálja a megmunkálási időt, növelve a termelékenységet (ami sorozatgyártás esetén különösen fontos) a minőség megtartásával. Az így megmunkált alkatrészen egyidejűleg több olyan művelet készíthető, amelyek e gép hiányában csak több berendezés használatával és így dupla ciklusidővel lehetne elvégezni, azaz több megmunkálógép funkcióját egyesíti.
  2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák (napelem és hőszivattyús rendszer): A Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kiépítése során egy 40kw összteljesítményű napelemes rendszer és 105 kw hőtermelő teljesítményű levegő-víz hőszivattyús rendszer kerül kialakításra.
  3. IT-fejlesztés: Az új Információs technológia fejlesztés révén a Microsoft D365 Business Central csomag, mint felhő és lokális alapú, komplett vállalatirányítási rendszer kerül bevezetésre.

A világszínvonalú fémforgácsoló gyártási technológia bevezetésével a beruházás jelentősen hozzájárul a növekvő vevői igényeknek való I. osztályú megfeleléshez, ami építőleg hat a vállalkozás további fejlődésére és eredményességére.  A legmodernebb technológiára épülő, hatékony és termelékeny berendezés üzembe helyezésével lehetéség nyílik az egyedi- és sorozatgyártás mellett a legkülönbözőbb geometriájú, magas minőségű, hozzáadott értékkel rendelkező termékek, (gép)alkatrészek, szerszámok precíz gyártásához.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új gyártóeszköz beszerzése és korszerűsítő energetikai-, IT fejlesztés a Bocz-N Kft.-nél

2023/01/13

A Széchenyi Terv Plusz program keretében 153,14 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós pályázati támogatás segítségével megvalósult a Bocz-N Kft. fejlesztési projektje. A beruházás keretében Hajdúnánáson egy világszínvonalú gyártási technológiájú termelőeszköz és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák (napelem és hőszivattyú) kerültek üzembe helyezésre, illetve megtörtént a vállalatirányítási rendszer bevezetése.

A Bocz-N Kft. a „GINOP Plusz-1.2.1-21” kódszámú európai uniós pályázati program keretében komplex fejlesztést valósított meg 2022. december 14-én a Hajdúnánás, Petőfi út 85. szám alatti saját telephelyén. A projekt összhangban áll a pályázati felhívás címével és céljával: „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”.

A beruházás eredményeképpen megkezdődött a termelés a kétorsós technológiájú, átlagon felüli gyorsaságú japán gyártóeszközön, melynek révén összetett fémmegmunkálás érhető el. Ez a jelenleg legfejlettebb technológia biztosítja a legmagasabb színvonalú és minőségű egyedi- és sorozatgyártást, továbbá a legkülönbözőbb geometriájú, (gép) alkatrészek, szerszámok precíz gyártását. A mennyiségi- és minőségi kapacitásbővítést kedvezően támogatja a vállalatirányítási IT rendszer, az 50kW-os napelemes- és a 130 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyús rendszer.

A fejlesztés és egyúttal a több mint 20 éve fémforgácsolással foglalkozó magyar családi vállalkozás így sikeresen elérte célját: a növekvő vevői elvárásoknak való I. osztályú megfelelés. A beruházás jelentősen hozzájárul a Bocz-N Kft. fémipari tevékenységéhez nemcsak mennyiségi, – hanem minőségi értelemben is. Ezáltal magas hozzáadott értékkel rendelkező késztermékek állíthatóak elő hatékony energia- és erőforrás felhasználással. Mindez feltételesen visszatérítendő 153,14 millió forint európai uniós támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg,

A projektről bővebb információt a www.bocz-n.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Bocz Imre (Ügyvezető)

elérhetőség: +36-70/397-90-93, bocz.imre@bocz-n.hu

GINOP-1.2.1-15-2015-00602

Kapacitásbővítő, technológiai és infrastrukturális fejlesztés a „BOCZ-N KFT.” -nél

Kedvezményezett neve:                                BOCZ-N Forgácsoló és Kereskedelmi Kft.

A fejlesztés tárgya, célja:                              “ Kapacitásbővítő, technológiai és infrastruktúrális fejlesztés a “BOCZ-N KFT.”-nél”

Szerződött támogatás összege (feltételes):  115 067 999,- forint

Támogatás mértéke:  : 50%

Projekt tervezett befejezési dátuma:             2017.11.29 (fizikai megvalósítás)

A „BOCZ-N” KFT. 115,07 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási keretén belül. A 230,14 millió forint elszámolható összköltségvetésű projekt során egy új fémmegmunkáló technológiai rendszer került üzembe helyezésre, valamint megtörtént a berendezések helyéül szolgáló épület infrastrukturális fejlesztése.

A „BOCZ-N” Kft. 2001-ben alakult 100%-ban magántulajdonnal, forgácsolással történő fémmegmunkálási főtevékenységgel, Hajdúnánáson a saját telephelyén 30 főt alkalmaz. A Kft. bő másfél évtizedes jól szervezett, dinamikusan fejlődő működésének eredményeképpen non-profit jelleggel 13 éve biztosít gépészeti szakmacsoportban nyári gyakorlati helyet, utóbbi években pedig részt vesz a duális képzésben is.

A vállalkozásra a folyamatos fejlődés, a belföldi – és export piaci térhódítás jellemző, mely többek között a szakmai tapasztalatoknak, stabil vevői- és működési körülményeknek, saját telephelynek, hatékony tárgyi- és technikai eszközháttérnek, ill. a minőségi szakképzett munkaerőnek köszönhető. A főbb szervezeti, vállalatpolitikai célja a családi vállalkozásból a régió piacvezető ipari vállalkozássá fejlesztése.

A beruházás célja megvalósult, így négy berendezésből álló géppark és ezekkel kompatibilis, korszerű épület került használatba vételre.

A fejlesztés révén az alábbiak valósultak meg:

  1. „CNC portál megmunkáló központ,KAFO-NCT KMC-5135”: A modern, CNC vezérlésű, közel 60 tonna tömegű (13m x 6m x 5m méretű) portál megmunkáló-központ létesítésével a terjedelmes, maximum 20 tonna tömegű, akár 60-65HRC keménységű anyagok és különböző formájú, ún. alakos felületek is feldolgozhatóak.
  2. „CNC tömbös szikraforgácsoló gép (AD55L)”: Az alapmegmunkálást követően a munkadarabok előkészítésére a CNC vezérlésű tömbös szikraforgácsológép szolgál.
  3. „Startfúró gép (SY2030A)”: Az ezredmilliméternyi pontosságú és bonyolult alkatrészek gyártásához szükséges startfúrógép.
  4. „NDC-típ (SWF) kétfőtartós futódaru és pályaszerkezet”: A nyersanyagok/termékek pontos teherpozícionálásáról a nagy teljesítményű, 18 m pályahosszú, 16 tonna teherbírású, kétfőtartós NDC-típusú (SWF) híddaru rendszer gondoskodik.
  5. A saját tulajdonú 219,96 m2 műhelyépületben megtörtént az elavult nyílászárók cseréje, az épület szigetelése, ill. a világítás és a villamos hálózat fejlesztése. Ezek eredményeképpen I. osztályú nemzetközi minőségű, magas feldolgozottsági szintű és hozzáadott értékkel rendelkező szerszámok, precíziós gépalkatrészek és csapágyak gyárthatóak, mellyel egyenértékű innovatív rendszer a régióban nem található.

A 4080 Hajdúnánás, Petőfi utca 85. alatti (4758/19 hrsz.) üzemben megvalósult fejlesztés eredményeképpen a társaság igen komoly szintre emelte a regionális térség ipari termelési presztízsét, a vállalkozás piacképessége nagymértékben javult, ami jelentős mértékben hozzájárul a vállalkozás fejlődéséhez, így erősítve a gazdaságban betöltött szerepét, munkahelyek megtartását és létesítését, egyben piaci pozíciójának stabilizálódását.

ÉAOP-1.1.1/D12-2013-0130

Üzemcsarnok bővítés és forgácsolóipari fejlesztés

Állunk rendelkezésére gépi forgácsolási, fémmegmunkálási megbízásokkal.

Contact